Mielipide: Aura-autossa pitäisi olla äärivalot

Roni Lehti/arkisto
Mielipide: Aura-autossa pitäisi olla äärivalot

Aura-autossa pitäisi olla äärivalot, kirjoittaa Nikulainen.

Artikkeli 8. helmikuuta antoi hyviä toimintaohjeita aura-autoja kohdattaessa. Mutta jotakin toivoisin myös auraajilta. Koin pienimuotoisen säikähdyksen ajellessani talvi-iltana Kangasalan Huutijärveltä kapeaa, mutkaista ja mäkistä kantatietä kohti Orivettä.

Näin parinsadan metrin päässä vastaan tulevan aura-auton. Sen keltainen varoitusvilkkukin erottui kohtuullisesti pöllyävän lumen seassa. Auton ollessa kohdalla selvisi, että auran lisäsiipi oli avattuna ja ulottui puolen metrin verran keskiviivan väärälle puolelle. Onneksi olin noudattanut jo etukäteen artikkelissa ensimmäiseksi annettua ohjetta eli väistänyt lumivalliin kiinni. Väliä auraan jäi vielä parin kämmenen leveyden mitta.

Toisinkin olisi voinut käydä. Pimeässä ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta huomata lisäsiipeä etukäteen. Ehkä siinä oli ollut jonkinlainen valokin, mutta nyt se oli pimeänä. Olisi toivottavaa, että mielellään auran molempiin ääripäihin sijoitettaisiin riittävän hyvin erottuvat varoitusvalot, ja pidettäisiin ne jatkuvasti kunnossa.

Juha Nikulainen


Kommentit (4)

  • Nimetön

    En ole kiinnättynyt huomiota onko minua vastaan tulleissa ollut valoa vai ei, mutta jos ylitys on yli oman kaistan, niin onhan siitä varoitettava (maalaisjärjellä ajateltuna). Ylileveä kuljetuskin vaatii etuauton.

  • Nimetön

    Erittäin tärkeä asia

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio