Samassa yrittäjäperheessä yli 60 vuotta olleeseen yritykseen etsitään uutta omistajaa – "Kaikki loppuu aikanaan"

Tapio Keinonen teki ensimmäisen työkeikan 50 vuotta sitten. Sittemmin hän on toiminut samalla alalla yrittäjänä.

Samassa yrittäjäperheessä yli 60 vuotta olleeseen yritykseen etsitään uutta omistajaa – "Kaikki loppuu aikanaan"

Nautin työstäni tavallaan. Siinä on oma viehätyksensä ja vaikeutensa. Työ on tavallaan helppoa, vaikka se on vaikeaa ja eriskummallista tavallisen ihmisen kulmalta katsottuna, Tapio Keinonen kuvailee.

Jyrki Pönkkä

Seudulla yli 60 vuotta toimineen Kukka ja hautauspalvelu Keinosen yrittäjä Tapio Keinonen on tehnyt päätöksen siirtyä viettämään pikkuhiljaa eläkepäiviä.

–Tein ensimmäisen työkeikkani 50 vuotta sitten. Aika on mennyt kyllä nopeasti. Vaikea on näitä vuosia kiteyttää. Kaikki loppuu aikanaan.

Hautauspalveluyrittäjältä vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä. Tekijän täytyy olla tietyllä tapaa näkymätön.

–Tämä työ ei sovi kaikille. Työskentelemme vaikeiden ja todella herkkien asioiden kanssa, joten tällä alalla toimivalta yrittäjältä vaaditaan ehdottomasti rauhallisuutta ja asiallisuutta.

–Olemme asiakkaiden tukena elämän vaikeimpina hetkinä. Kohtaamme vaikeita tilanteita ja näemme raakojakin asioita. Siksi työ vaatii myös kylmähermoisuutta ja kykyä siirtää ajatuksia syrjään. Mitään tapahtumaa ei saa säikähtää.

Vaikka Keinonen on harjoittanut pitkän yrittäjäuran haastavassa ammatissa, kokee hän työn omakseen.

–Monet ovat kysyneet, että kuinka jaksan kohdata näitä tilanteita päivittäin. En koe työtehtäviä pelkästään ikävinä. Saan tukea ja auttaa asiakkaita vaikeina hetkinä ja yrittää tehdä tilanteen mahdollisimman helpoksi. Ihmisten kanssa asioiminen antaa myös voimaa.

Seuraavatko päivän tapahtumat kotiin?

–Kyllä ne joskus seuraa ja pyörii kotonakin mielessä, mutta saan kyllä yleensä karistettua työasiat harteilta ennen kotiin menoa.

–Sen olen huomannut, kun ajoin noin 30 vuotta poliisiajoja, että moni rakennus ja paikka palauttavat mieleen tapahtumia, joita siellä on tapahtunut.

Moni on kysynyt Keinoselta, että kuinka voi nauttia työstään?

–Nautin työstäni tavallaan. Siinä on oma viehätyksensä ja vaikeutensa. Työ on tavallaan helppoa, vaikka se on vaikeaa ja eriskummallista tavallisen ihmisen kulmalta katsottuna.

Keinonen ei kiirehdi eläkkeelle, vaikka toivoisikin sen olevan mahdollista mahdollisimman pian.

–Ikä alkaa painaa. Se on selvää. Työ kuormittaa aika-ajoin ainakin fyysisesti, joten kyllä tästä ehkä joutaisi viettämään enemmän aikaa sienimetsässä ja kalassa.

Katso video:

 

Kommentit (4)

  • Nimetön

    Tapio jatka isän perintöä ja mene pilkile.

  • Kiitos Keinosen väki

    Olette monet surun hetkeni hoitaneet kukkien ja muun muodossa todella mainiosti toivotaan että Yritys saa arvoisensa jatkajan ! !!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio