Sirviö ja Salminen etenevät haastatteluun Kotkassa

Sirkka Iso-Ettala
Sirviö ja Salminen etenevät haastatteluun Kotkassa

Yhteiskuntatieteiden maisteri Esa Sirviö on johtanut Mänttä-Vilppulaa vuodesta 2010.

Sirkka Iso-Ettala

Kotkan kaupunginjohtajan virkaa hakeneet Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Esa Sirviö ja Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen kutsutaan haastatteluun.

Kotkan kaupunginhallitus päätti maanantaina 11. syyskuuta kutsua haastatteluun seuraavat virkaa hakeneet ehdokkaat: Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Esa Sirviö, Jämsän kaupunginjohtaja, hallintotieteiden maisteri Ilkka Salminen, kulttuurijohtaja Antti Karjalainen, kaupunginjohtaja Ari Korhonen, kunnanjohtaja Kalle Larsson, kehitysjohtaja Terhi Lindholm ja kunnanjohtaja Riku Rönnholm.

Haastattelut järjestetään 19.-20. syyskuuta. Sen jälkeen hakijoita lähetetään soveltuvuustesteihin. Valtuusto pitää todennäköisesti ylimääräisen kokouksen marraskuussa, missä Kotkan uusi kaupunginjohtaja valitaan.

Nykyinen Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf jää eläkkeelle ensi vuoden toukokuun alussa. Käytännössä hän jättää virkansa pitämättömien lomien vuoksi alkuvuodesta.

Kotkan kaupunginjohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 17 henkilöä ja yksi hakija antoi suostumuksensa.

Kaupunginjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja että hän on hyvin perehtynyt kunnallishallintoon. Virka täytetään seitsemän vuoden määräajaksi.

Esa Sirviö on toiminut Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtajana vuodesta 2010. Hän toimi vuosina 2000–2006 Punkalaitumen ja vuosina 2007–2008 Mouhijärven kunnanjohtajana.

Sirviö on kuntaliitosten asiantuntija. Hän luotsasi Punkalaitumen maakunnanvaihdon Pirkanmaalle, ja Mouhijärven osaksi Sastamalan kaupunkia.

Mouhijärven jälkeen Sirviö siirtyi Yritystaito Oy:n konsultiksi vuoden 2009 alusta. Hän toimi aikoinaan Kuortaneen elinkeinoasiamiehenä reilut kaksi vuotta.

Ilkka Salminen aloitti Jämsän kaupunginjohtajana vuonna 2010. Hän toimi aiemmin Lopen kunnanjohtajana.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Hienoa, toivottavasti valitaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio