suoraan hevosen suusta

Suoraan hevosen suusta – tarinoita tältä paikkakunnalta

KMV-lehti ja Autere-opisto järjestävät vuoden aikana yhdessä kirjoituskilpailun, jonka aiheena ovat vanhat lehtikuvat.

Arkisto
Suoraan hevosen suusta – tarinoita  tältä paikkakunnalta

Suoraan hevosen suusta -kuva on julkaistu KMV-lehdessä 1. toukokuuta 1986. Kuva toimi kuvituskuvana Hevostelua-palstalla.

Ali Heikkilä

KMV-lehti kokoaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ensi kesänä Suoraan hevosen suusta -näyttelyn, jossa on esillä sata lehtikuvaa. Lisäksi lehdessä ja lehden verkkopalvelussa julkaistaan vuoden aikana toiset sata lehtikuvaa.

KMV-lehti ja Autere-opisto järjestävät vuoden aikana yhdessä myös kirjoituskilpailun Suoraan hevosen suusta – tarinoita tältä paikkakunnalta. Kilpailukirjoituksen aiheen tulee liittyä näyttelyssä, lehdessä tai verkossa julkaistuun Suoraan hevosen suusta -kuvaan. Kirjoituskilpailu alkoi maanantaina 20. maaliskuuta ja kestää 30. syyskuuta saakka.

Lehtikuvanäyttely järjestetään ensi kesänä, heinäkuun ajan, Mänttä-Vilppulan Pop-up -näyttelytilassa. Lehdessä julkaistaan tänä vuonna viikoittain Suoraan hevosen suusta -kuvia. Samat kuvat julkaistaan pienellä viiveellä lehden verkkopalvelussa ja ne tulevat olemaan jo lähiaikoina kaikkien katsottavissa ilman kirjautumista osoitteessa: www.kmvlehti.fi.

Kirjoituskilpailu on avoin kaikille, niin harrastajille kuin ammattikirjoittajille. Osallistumista ei ole myöskään rajoitettu alueellisesti, voit osallistua kilpailuun asuitpa missä tahansa. Ainoa rajoite on, että saat aiheesi KMV:n lehdessä, verkossa tai näyttelyssä olevasta Suoraan hevosen suusta -kuvasta.

Kilpailuun voi osallistua suomenkielisellä ennen julkaisemattomalla 1–5 liuskan mittaisella novellilla. Kirjoita tekstisi fonttikoolla 12 ja rivivälillä 1,5, yhdelle puolelle paperia koneella. Käsin kirjoitettuja tekstejä ei oteta huomioon.

Aseta liuskan marginaalit niin, että liuskalle mahtuu reilut 2 000 merkkiä välilyönteineen. Kukin kilpailija voi osallistua kilpailuun korkeintaan kolmella tekstillä. KMV-lehti varaa itselleen oikeuden julkaista kilpailuun lähetettyjä kirjoituksia veloituksetta lehdessä ja verkkopalvelussa, mutta ei pidätä muita julkaisuoikeuksia. Kilpailutyöstään on hyvä ottaa kopio, sillä niitä ei palauteta.

Kilpailutöiden viimeinen jättöpäivä, postileima riittää, on 30.9.2017. Tekstit tulee lähettää osoitteeseen: KMV-lehti, Ratakatu 6, 35800 Mänttä. Kirjekuoren päälle merkintä, Kirjoituskilpailu. Kilpailutyön liuskat on hyvä numeroida ja kirjoittaa nimimerkkinsä jokaiselle liuskalle. Kirjoittajan yhteystiedot laitetaan mukaan toisessa suljetussa kuoressa, jossa on päällä kirjoittajan nimimerkki.

Tekstit voi lähettää myös sähköpostilla: toimitus.kmvlehti@almamedia.fi. Kirjoita viestin otsikkokenttään: Kirjoituskilpailu. Liitä tekstisi ja nimimerkkisi viestikenttään. Älä kuitenkaan lähetä työtäsi pelkästään liitteenä, sillä ne eivät aina aukea.

Kilpailun tuomareina toimivat Arto Juurakko, Mänttä-Vilppulan kulttuurijohtaja, Autere-opiston rehtori ja runoilija, Janne Salminen, ohjaaja-käsikirjoittaja ja kirjailija sekä Sirpa Timonen, Vilppulan entinen sivistystoimenjohtaja ja kulttuurin puolestapuhuja Ala-Kolkista.

Voittaja palkitaan 300 euron rahapalkinnolla ja kilpailukirjoitukseen aiheen antaneesta lehtikuvasta tehdyllä taululla, 2. ja 3. sijoittuneet saavat 50 euron rahapalkinnon ja taulut omien kirjoitustensa kuvista. Kilpailussa myönnetään lisäksi yksi kunniamaininta.

Näyttelyn valokuvista järjestetään hyväntekeväisyyshuutokauppa näyttelyn lopuksi. Kirjoituskilpailun parhaat kootaan lehtijulkaisuun itsenäisyyspäivän 2017 tienoilla. Suoraan hevosen suusta -sanonta tarkoittaa, että asia on suoraan alkuperäislähteestä. Sitähän KMV-lehden kuvat ja jutut ovat: ajankuvaa lehden levikkialueen tapahtumista, ihmisistä ja ympäristöstä. Lehden 90-vuotisjuhlavuonna 2015 alettiin lehdessä julkaista Nostalgia-palstaa, jossa esitellään paikkakunnan ja lehden historiaa lehtiarkiston avulla. Osaltaan näyttely ja tänä vuonna lehdessä ja verkossa julkaistavat vanhat lehtikuvat jatkavat samaa teemaa. Toivomme, että vanhat lehtikuvat ja kirjoituskilpailu innoittavat lukijoita myös kaivelemaan muistiaan ja omia arkistojaan, lähettämään meille lisää vanhoja valokuvia ja kertomaan meille oman tarinansa tästä kaupungista.

Lisätietoja kirjoituskilpailusta: Ali Heikkilä, KMV-lehti, puhelimella, 010 665 5623 tai sähköpostilla, ali.heikkila@almamedia.fi.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Katsoin Hevosen suusta ensimmäiset 33 kuvaa, vuosilta 1980-1999. Jäin miettimään tuleeko kuvia kaikilta kymmeneltä vuosikymmeneltä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: